1 su bardağı kırmızı mercimek (200ml. bardak ile)
1 adet orta büyüklükte patates
1 adet orta büyüklükte kuru soğan
2 adet havuç
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullandım)
1 dolu çay kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı un
6 buçuk su bardağı su (200ml. bardak ile)
1 çay kaşığı toz zerdeçal renk vermesi için
Öncelikle sebzelerin kabuklarını soyup güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük tüpler şeklinde doğrayın.
Ardından tencereye yağı ekleyin unu ilave edip yaklaşık 1-2 dakika unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun çok fazla da kavurmayın unun rengi beyaz kalmalı.
Daha sonra üzerine sebzeleri ilave edip yine 2-3 dakika kadar kavurun ve mercimeği ve tuzu ekleyip mercimek 1- 2 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 4 buçuk su bardağı ılık suyu dökün ve yaklaşık 20-25 dakika mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin .
Ardından zerdeçalı ve geriye kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip blender yardımıyla hiç tane kalmayacak şekilde çekin .
Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın 5- 10 dakika dinledirdikten sonra servis edin afiyet olsun.
Not. Zerdaçal kesinlikle çorbanın tadını etkilemiyor.
Mercimek çorbası durdukça koyulaşan bir çorbadır eğer ki böyle bir durumla karşılaşırsanız yarım bardak veya yarım su bardağı sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder